Ons fonds - Uitgeverij De Meulder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over ons

  
 GOUDEN KLASSIEKERS


In de reeks Gouden Klassiekers publiceren we de mooiste geïllustreerde verhalen van Paulus de boskabouter, vaak voorzien van een nawoord (bijlage) met extra informatie over verhaal en tekeningen. In het streven een zo hoog mogelijke kwaliteit te behalen gaan we waar mogelijk uit van de originele illustraties. Dit wordt ons mogelijk gemaakt door de bereidwillige medewerking van diverse verzamelaars van origineel werk.
Enkele uitgaven zijn ten opzichte van oudere versies uitgebreid met niet eerder gepubliceerde aquarellen. Dulieu schilderde soms meer illustraties dan dat voormalige uitgevers in de Paulus-boeken wilden opnemen. Doordat deze niet geplaatste werken bewaard zijn gebleven, kunnen we ze nu alsnog in de nieuwe uitgaven opnemen.
De reeks
Gouden Klassiekers bestaat momenteel uit dertien delen, maar wordt regelmatig uitgebreid.


 BEURSEDITIES

Van acht titels in de reeks Gouden Klassiekers verscheen een speciale beurseditie.
Naast een beperkte oplage en een andere prijsstelling onderscheiden deze beursedities zich van de handelseditie door een aflopend omslag, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van een alternatieve illustratie. Inhoudelijk kenmerkt een beurseditie zich door een andere bijlage, met exclusief illustratiemateriaal.
Vanaf de beurseditie van
Schipper Makreel zijn deze uitgaven bovendien genummerd van 1 t/m 150.
De eerste twee beursedities zijn inmiddels uitverkocht.


 DE KUNST VAN JEAN DULIEU

Het boek De kunst van Jan Dulieu is een oeuvreoverzicht, waarin de ontwikkelingen van het Paulus-verhaal zijn te volgen vanaf het allereerste schetsblaadje, via pentekeningen en aquarellen tot aan zijn bijzondere balpentekeningen en spectaculaire werken in potlood. Tevens toont het ander werk van deze kunstenaar, zoals zijn vakantietekeningen, schetspagina's, heel veel bomen en unieke, fotografisch aandoende portrettekeningen in potlood. 

Op 5 september van het vorig jaar verscheen tijdens het Brabantse Stripspektakel in Veldhoven een tweede deel in deze reeks, getiteld De verbeelding. Hierin zijn ruim honderd potloodwerken opgenomen van verrassende taalverbeeldingen. Het boek verschijnt in twee uitvoeringen, waarbij een luxe genummerde editie die voorzien is van een drietal bijzondere giclees. 


 BOUTERBODE

Om het werk van Jean Dulieu meer bekendheid te geven publiceren we vijf maal per jaar het tijdschrift Bouterbode.
Deze vier pagina's tellende uitgave staat vol informatie over het werk van Jean Dulieu en beschrijft opmerkelijke zaken. De achterzijde wordt sinds jaar en dag in beslag genomen door geillustreerde Paulus-vertellingen, die oorspronkelijk in bladen als Kris Kras, Eva en Margriet zijn verschenen. Evenals de informatie in de bijlagen van de Gouden Klassiekers is ook het materiaal in de Bouterbode veelal afkomstig uit het Paulus Archief.
Bouterbode wordt vanaf de vijftigste editie in kleur uitgevoerd. Bij het decembernummer ontvangen alle abonnees elk jaar een speciale Paulus-kerstkaart.


 KLEINE OORTJES

Jean Dulieu (pseudoniem voor Jan van Oort) heeft zijn hele leven getekend. Aan de basis van zijn uitgaven liggen talloze schetsboeken en mappen vol ideeen. Met en zonder Paulus. Een deel daarvan is het meer dan waard om getoond te worden, maar heeft niet de omvang voor een stevige boekuitgave. Daarom brengen we jaarlijks in december een nieuw deeltje uit in de reeks Kleine Oortjes, een boekje op klein formaat en met een beperkte omvang.
We bieden deze uitgave aan op strip- en boekenbeurzen, maar uiteraard ook in onze webwinkel.

Kleine Oortjes deel 1
kreeg als titel Hemelboekje en was voor het eerst verkrijgbaar op de Beurs voor Bijzondere Uitgevers (2014, Paradiso, Amsterdam). De eerste vijftig exemplaren van deze uitgave waren genummerd en hadden een ex-libris met een extra illustratie.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu