Nieuw - Uitgeverij De Meulder

Ga naar de inhoud


Bouterbode 2022 - De Bode is 100!
Vorig jaar verscheen de Bouterbode ter gelegenheid van 75 jaar Paulus de boskabouter in een dubbeldikke uitvoering van 8 pagina's. De maand december sloten we toen af met nummer 95.

Voor 2022 stonden er opnieuw vijf Bouterbode-edities op stapel, in dezelfde dikke uitvoering en voor dezelfde abonneeprijs. Met veel informatie over het werk van Jean Dulieu en meerdere pagina's met prachtig geïllustreerde vervolgverhalen.

Bode 99 verscheen in oktober en bevatte een artikel waarin we aangaven dat de 100e editie tevens de laatste zou zijn.
En zo geschiedde...

Bouterbode 100 is uiteindelijk dubbel-dubbel dik geworden, deels omdat we ons genoodzaakt zagen de lopende vervolgverhalen af te ronden.
In 16 pagina's rondden we 25 jaar Dulieu & Paulus-informatie af, met het voornemen de informatieverstrekking vanaf 2023 op een andere manier voor te zetten. Tevcens bevatte dit decembernummer blad traditiegetrouw een bijzondere Paulus-kerstkaart.

Wie ons wol blijven volgen verwijzen we naar de electronische nieuwsbrief waarop u zich gratis kunt abonneren.
Schrijf u NU in op onze welkomstpagina!

 
Et ynstroeperke

Vertaald in de drie Terschellinger dialecten

Yn dut twadde Schyljelôner Paulus-boekje komt wer un grette hoed yn et bos, mar dut kear is et gin winskhoed. Ome Hinke de dúnkabouter ront dir mei en hi hat eak nog un kedootse for Paulus de boskabouter meinomd. Oehoeboeroe de úl en oek nog mear hewwe et anders nyt sò staan op de twie droombeesten di der bij hoare.


In dit tweede Terschellinger Paulus-boekje verschijnt er opnieuw een grote hoed in het bos, maar dit keer is het geen toverhoed. Oom Hendrik de duinkabouter loopt er mee rond en hij heeft ook nog een cadeautje voor Paulus meegenomen. Oehoeboeroe de uil heeft het echter niet zo op de twee dromosaurussen die er bij horen.

Bij deze Paulus-uitgave hoort een gratis cd waardoor dit verhaal niet alleen gelezen kan worden, maar ook beluisterd in de drie dialecten van Terschelling.


102 pagina's - 19 x 21 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 050 9


 
Paulus en Poetepoet

Gouden Klassieker - deel 14
Op een dag loopt het beertje Poetepoet het grote bos binnen. Al heel gauw heeft hij veel nieuwe vrienden. Maar daar hoort Eucalypta natuurlijk niet bij. Jodelend van plezier zoekt de heks naar een tovermiddel om dat kleine beertje in iets monsterachtigs te veranderen.

Aan dit boek is een dossier toegevoegd vol kleine en grote beren.


72 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 046 2

Eikelboekje

Kleine Oortjes - deel 2
Nieuwe deeltjes in de reeks Kleine Oortjes worden altijd in december gepresenteerd op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso (Amsterdam).
Eikelboekje beschrijft het ontstaan van twee verhalen van Jean Dulieu waarin de eikelmannetjes een centrale rol vervulden. Het geheel is geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde eikelmannetjes-schetsen die Dulieu in 1975 maakte tijdens een reis naar Schotland. De tocht is aan de hand van deze illustraties goed te volgen.
De eerste 150 exemplaren van het boekje werden genummerd en bevatten als extra een eveneens genummerde ex libris. Helaas was deze uitvoering razendsnel uitverkocht, maar de gewone uitvoering is nog steeds leverbaar.

38 pagina's - 21 x 14,8 cm - geniet
ISBN 978 90 6447 049 3


Terug naar de inhoud