Nieuw - Uitgeverij De Meulder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 
Et ynstroeperke

Vertaald in de drie Terschellinger dialecten

Yn dut twadde Schyljelôner Paulus-boekje komt wer un grette hoed yn et bos mar dut kear is et gin winskhoed. Ome Hinke de dúnkabouter ront dir mei en hi hat eak nog un kedootse for Paulus de boskabouter meinomd. Oehoeboeroe de úl en oek nog mear hewwe et anders nyt sò staan op de twie droombeesten di der bij hoare.

Bij deze Paulus-uitgave hoort een gratis cd waardoor dit verhaal niet alleen gelezen maar ook beluisterd kan worden in de drie dialecten van Terschelling.


102 pagina's - 19 x 21 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 050 9


 
Paulus en Poetepoet

Gouden Klassieker - deel 14 (handelseditie)
Op een dag loopt het beertje Poetepoet het grote bos binnen. Al heel gauw heeft hij veel nieuwe vrienden. Maar daar hoort Eucalypta natuurlijk niet bij. Jodelend van plezier zoekt de heks naar een tovermiddel om dat kleine beertje in iets monsterachtigs te veranderen.

Aan dit boek is een dossier toegevoegd vol kleine en grote beren.


72 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 046 2


Paulus en Mol - Beurseditie

  
Paulus en Poetepoet

Gouden Klassiekers - deel 14 (beurseditie)
De beursedities in deze reeks zijn herkenbaar aan het aflopend omslag en zo is het ook met Paulus en Poetepoet. In het dossier bij deze luxe uitgave vindt u extra informatie over het beertje Poetepoet dat in latere verhalen terugkeerde in het grote bos. Uiteindelijk werd de beer te groot en na een ontroerend afscheid sluiten we boek en serie af met een paginagrote aquarel, waarin Paulus alleen achter blijft op de Steenberg.

Het boek heeft een gelimiteerde oplage en is genummerd van 1 t/m 150.


72 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 149 0

Paulus de hulpsinterklaas - handelseditie

 
Paulus de hulpsinterklaas

Gouden Klassieker - deel 1 (handelseditie)

Het sinterklaasfeest nadert als de goedheiligman Paulus vraagt om in het grote bos voor hulpsinterklaas te spelen. Alle dieren zijn verschrikkelijk zenuwachtig over de komst van de Sint en Paulus niet minder. Op kousenvoeten en met een hark in plaats van met de staf probeert hij zijn opdracht tot een goed einde te brengen. En dan dreigt alles uit de hand te lopen!

Deze klassieker werd ooit onderscheiden met de Kinderboekenprijs en is nu voor het eerst uitgebreid met een lange,  extra klaasvertelling over hoe het Paulus een jaar later verging.


104 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 048 6

Paulus de hulpsinterklaas - Beurseditie

  
Paulus de hulpsinterklaas

Gouden Klassiekers - deel 1 (beurseditie)
Deze beurseditie heeft een prachtig aflopend omslag, in vele tinten rood zoals het Sinterklaas toekomt.

In het dossier, achterin deze luxe uitgave, vindt de lezer vier extra Paulus-klaasverhalen met schitterende illustraties in zwart en kleur. Ze werden destijds gemaakt voor kranten en tijdschriftpublicaties, met het doel de advertenties voor Paulus de hulpsinterklaas te versterken.

Het boek heeft een gelimiteerde oplage en is genummerd van 1 t/m 200.


104 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 148 3

 
Eikelboekje

Kleine Oortjes - deel 2

Nieuwe deeltjes in de reeks Kleine Oortjes worden altijd in december gepresenteerd op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso (Amsterdam).
Eikelboekje beschrijft het ontstaan van twee verhalen van Jean Dulieu waarin de eikelmannetjes een centrale rol vervulden. Het geheel is geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde eikelmannetjesschetsen die Dulieu in 1975 maakte tijdens een reis naar Schotland. De tocht is aan de hand van deze illustraties goed te volgen.
De eerste 150 exemplaren van het boekje werden genummerd en bevatten als extra een eveneens genummerde ex libris. Helaas was deze uitvoering razendsnel uitverkocht, maar de gewone uitvoering is nog steeds leverbaar.

38 pagina's - 21 x 14,8 cm - geniet
ISBN 978 90 6447 049 3

 
De verbeelding

De kunst van Jean Dulieu - deel 2 (handelseditie)
Na duizenden Paulus-vertellingen voor krant, tijdschrift, boekuitgaven, radio en televisie zette auteur Jean Dulieu in 1984 een punt achter zijn Paulus-creatie, wat hem eindelijk tijd opleverde om weer 'vrij' te gaan schilderen. Al na een paar jaar moest hij zich om gezondheidsredenen beperken tot alleen het gebruik van potlood, maar dat weerhield hem er niet van om daarna nog heel veel zeer doorwrochte tekeningen te maken, veelal in cirkels gevangen.

De ruim honderd taalverbeeldingen in deze nieuwe uitgave in de reeks De kunst van Jean Dulieu laten zien dat de kunstenaar op het einde van zijn carriere een hoog niveau van tekenen had bereikt en nog altijd de nodige humor bezat.


112 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 138 4

  
De verbeelding

De kunst van Jean Dulieu - deel 2 (luxe editie)
De luxe editie van De verbeelding is voorzien van een fraai stofomslag met andere afbeeldingen dan op de cover van het originele boek. Daarnaast werd de uitgave voorzien van drie fraaie giclees met kleurrijke cirkelafbeeldingen uit Dulieus laatste werk.
De luxe editie heeft een gelimiteerde oplage en is genummerd van 1 t/m 200. Ook de giclees zijn stuk voor stuk genummerd.

Deze versie is verkrijgbaar op boeken- en stripbeurzen en natuurlijk ook in onze webwinkel.


112 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden met stofomslag
ISBN 978 90 6447 145 2

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu