Nieuw - Uitgeverij De Meulder

Ga naar de inhoud

 
Bouterbode 2022

Het afgelopen jaar verscheen de Bouterbode ter gelegenheid van 75 jaar Paulus de boskabouter in een dubbeldikke uitvoering van 8 pagina's. In december krijgen de abonnees nummer 95 toegestuurd, samen met de jaarlijkse Paulus-kerstkaart.

Voor 2022 staan er opnieuw vijf Bouterbode-edities op stapel, in dezelfde dikke uitvoering en voor dezelfde abonneeprijs. Met veel informatie over het werk van Jean Dulieu en meerdere pagina's met prachtig geïllustreerde vervolgverhalen.
Eind van dat jaar verschijnt de 100e editie van het blad! Een mijlpaal die we met elkaar gaan vieren!

Wie zich dit jaar vóór Sinterklaas als nieuwe abonnee aanmeldt, krijgt Bouterbode 95 er gratis bij, inclusief de speciale kerstkaart. Mis nix van al dit moois! De makkelijkste manier om dat te doen is via onze webwinkel!

 
Et ynstroeperke

Vertaald in de drie Terschellinger dialecten

Yn dut twadde Schyljelôner Paulus-boekje komt wer un grette hoed yn et bos, mar dut kear is et gin winskhoed. Ome Hinke de dúnkabouter ront dir mei en hi hat eak nog un kedootse for Paulus de boskabouter meinomd. Oehoeboeroe de úl en oek nog mear hewwe et anders nyt sò staan op de twie droombeesten di der bij hoare.


In dit tweede Terschellinger Paulus-boekje verschijnt er opnieuw een grote hoed in het bos, maar dit keer is het geen toverhoed. Oom Hendrik de duinkabouter loopt er mee rond en hij heeft ook nog een cadeautje voor Paulus meegenomen. Oehoeboeroe de uil heeft het echter niet zo op de twee dromosaurussen die er bij horen.

Bij deze Paulus-uitgave hoort een gratis cd waardoor dit verhaal niet alleen gelezen kan worden, maar ook beluisterd in de drie dialecten van Terschelling.


102 pagina's - 19 x 21 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 050 9


 
Paulus en Poetepoet

Gouden Klassieker - deel 14 (handelseditie)
Op een dag loopt het beertje Poetepoet het grote bos binnen. Al heel gauw heeft hij veel nieuwe vrienden. Maar daar hoort Eucalypta natuurlijk niet bij. Jodelend van plezier zoekt de heks naar een tovermiddel om dat kleine beertje in iets monsterachtigs te veranderen.

Aan dit boek is een dossier toegevoegd vol kleine en grote beren.


72 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 046 2


Paulus en Mol - Beurseditie

  
Paulus en Poetepoet

Gouden Klassiekers - deel 14 (beurseditie)
De beursedities in deze reeks zijn herkenbaar aan het aflopend omslag en zo is het ook met Paulus en Poetepoet. In het dossier bij deze luxe uitgave vindt u extra informatie over het beertje Poetepoet dat in latere verhalen terugkeerde in het grote bos. Uiteindelijk werd de beer te groot en na een ontroerend afscheid sluiten we boek en serie af met een paginagrote aquarel, waarin Paulus alleen achter blijft op de Steenberg.

Het boek heeft een gelimiteerde oplage en is genummerd van 1 t/m 150.


72 pagina's - 19 x 23 cm - gebonden
ISBN 978 90 6447 149 0


 
Eikelboekje

Kleine Oortjes - deel 2

Nieuwe deeltjes in de reeks Kleine Oortjes worden altijd in december gepresenteerd op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso (Amsterdam).
Eikelboekje beschrijft het ontstaan van twee verhalen van Jean Dulieu waarin de eikelmannetjes een centrale rol vervulden. Het geheel is geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde eikelmannetjes-schetsen die Dulieu in 1975 maakte tijdens een reis naar Schotland. De tocht is aan de hand van deze illustraties goed te volgen.
De eerste 150 exemplaren van het boekje werden genummerd en bevatten als extra een eveneens genummerde ex libris. Helaas was deze uitvoering razendsnel uitverkocht, maar de gewone uitvoering is nog steeds leverbaar.

38 pagina's - 21 x 14,8 cm - geniet
ISBN 978 90 6447 049 3

Terug naar de inhoud